Facket på sommarjobben

Under veckorna 26-28 gör LO-distriktet i Västsverige en turné i hela vårt geografiska område: Halland och Västra Götaland. Under sommarturnén besöker vi arbetsplatser med sommarjobbande ungdomar och informerar om rättigheter och skyldigheter på jobbet. Frågan om ungas löner och arbetsvillkor är alltid lika aktuell och intresset är stort år efter år.

Dag 3 i Göteborg, Kungälv och ända till Marstrand kom vi!

Publicerad 2015-06-24 22:36:16 i Allmänt,

Vilken toppen dag! Mötte upp ett härligt, laddat gäng uppsökare imorse som snabbt fick tältet på plats å stack iväg åt olika håll. Idag har vi träffat och pratat med massor av folk, både uppsökarna som var runt och i vårt informationstält där vi inte hade en lugn stund på hela dagen, toppen kul! Många frågor, en del bara pratglada, en hel del lyckligt ovetande om vad som gäller eller vad de har för rättigheter. Allt för många som saknar anställningsbevis och som inte förstår att det är "en bra att ha sak" och ett viktigt papper. Uppsökarna har idag träffat på flera minderåriga, som har stått själva i butiker vid kassan och hanterade pengar helt ensamma. Detta är långt ifrån okej och något vi följer upp, det handlar om säkerhet och ansvar. Jordgubbsförsäljningen är som vanligt en följetång av frågetecken och utropstecken. Det råder verkligen rena vilda västern runt denna verksamhet. To be continued... Vi har under dessa tre första dagarna på vår turné besökt 499 arbetsplatser och sammanlagt pratat med 572 personer. Imorgon åker vi till Borås på uppsökeri.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

LO-distriktet i Västsverige

Vi vill att du som går i skolan och arbetar extra, sommarjobbar eller som precis fått ditt första jobb ska ha det bra på din arbetsplats

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela