Facket på sommarjobben

Under veckorna 26-28 gör LO-distriktet i Västsverige en turné i hela vårt geografiska område: Halland och Västra Götaland. Under sommarturnén besöker vi arbetsplatser med sommarjobbande ungdomar och informerar om rättigheter och skyldigheter på jobbet. Frågan om ungas löner och arbetsvillkor är alltid lika aktuell och intresset är stort år efter år.

1177, 1780, 2472... Vad står dessa siffror för?

Publicerad 2015-07-03 22:26:38 i Allmänt,

Ett litet försök till sammanfattning av en fantastisk vecka med Facket på sommarjobben i Västsverige. Vi har denna veckan jobbat parallet med två uppsökarlag, ett som har varit i Bohuslän och ett som har jobbat i Skaraborg. 1177 är så många arbetsplatser som vi tillsamman har besökt denna veckan. 1780 är så många arbetsplatser vi besökt totalt på de nio dagarna vi har varit ute på uppsökeri och 2472 är antalet ungdomar/samtal vi har haft under dessa veckorna (och då räknar vi inte med alla som vi bara sagt hej till och delat ut en liten MiniJobba folder) Det har varit 53 fackligt aktiva uppsökare som gjort denna veckan möjlig, så många bra möten, så underbart väder som gjorde det lätt för oss att vara ute och jobba. Vi ser ett stort behov av information, vi har träffat på många som vill veta mer och tyvärr många som arbetar under dåliga förhållande men inte vågar säga något eller påtala detta med rädsla att bli av med jobbet. Flera av ungdomarna vi har pratat med saknade anställningsbevis, dags att stifta en lag om att detta måste finnas tyckte en kille som vi träffade. Igår kväll avslutade vi Bohusveckan med en "klassisk 7-kamp" på kvällen, där vattenballongslängdskastning ingår. Vår Västsvenska turné och minibuss rullar vidare söderut nästa vecka och då är det Halland som får besök.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

LO-distriktet i Västsverige

Vi vill att du som går i skolan och arbetar extra, sommarjobbar eller som precis fått ditt första jobb ska ha det bra på din arbetsplats

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela