Facket på sommarjobben

Under veckorna 26-28 gör LO-distriktet i Västsverige en turné i hela vårt geografiska område: Halland och Västra Götaland. Under sommarturnén besöker vi arbetsplatser med sommarjobbande ungdomar och informerar om rättigheter och skyldigheter på jobbet. Frågan om ungas löner och arbetsvillkor är alltid lika aktuell och intresset är stort år efter år.

1504 arbetsplatser besökta hittills!

Publicerad 2015-07-02 22:38:49 i Allmänt,

Idag var det årets varmaste dag och vi njöt av att kunna jobba i linnen och göra uppsökeri och stå i tältet i skuggan å njuta av att sommaren är här. Skaraborgs gänget var en liten men vass skara uppsökare, som startade i Hjo medan några åkte till Tibro, Töreboda, Hällekis, Götene och Kinnekulle sammanlagt besökte de idag 112 arbetsplatser. Det var inget speciellt som de träffade på under dagen mer än att nästan alla blev glada att se oss och ordinarie personal på arbetsplatserna tycker det är kul att vi är ute och besöker dem. Hjotidningen kontaktade oss och vill gärna möta upp och se vad vi höll på med. Bohusläns uppsökarna var idag i Uddevalla, Torp köpcenter och en bil rulla ner till Stenungsund med omnejd. Inget speciellt som stack ut idag men vi träffade en hel del sommarjobbar och det var bra på de flesta ställen, vilket kändes bra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

LO-distriktet i Västsverige

Vi vill att du som går i skolan och arbetar extra, sommarjobbar eller som precis fått ditt första jobb ska ha det bra på din arbetsplats

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela