Facket på sommarjobben

Under veckorna 26-28 gör LO-distriktet i Västsverige en turné i hela vårt geografiska område: Halland och Västra Götaland. Under sommarturnén besöker vi arbetsplatser med sommarjobbande ungdomar och informerar om rättigheter och skyldigheter på jobbet. Frågan om ungas löner och arbetsvillkor är alltid lika aktuell och intresset är stort år efter år.

Farväl Falkenberg...

Publicerad 2015-07-08 21:16:59 i Allmänt,

Turnéns sämsta väder drabbade oss idag, blåst, kastvindar och de va som om himmelen bara öpnnade sig i eftermiddags med regn. Våra tappra uppsökare trotsade allt detta och gav sig ut på arbetsplatsbesök. Det som var utmärkande för idag var det trevliga och positiva bemötande vi fick nästan överallt, jätte härligt och kul att jobba då. Dagens värsta: en storglasskiosk med många sommarjobbar och INGEN var över 18 år, den som var äldst skulle fylla 18 år om en månad. Hon verkade vara lite ansvarig men tyckte mest det va kul när våra uppsökare frågade och det inte fanns någon som var äldre än henne. Dagens bästa: en arbetsgivare som sken upp som en sol (den solen vi alla i Sverige efterlyser) när vi kom för han kände igen våra uppsökare och han hade tecknat kollektivavtal efter vårt besök där för två år sedan. Han var så himla glad och nöjd med det. Han tycker det är lika kul varje år vi kommer på besök, härligt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

LO-distriktet i Västsverige

Vi vill att du som går i skolan och arbetar extra, sommarjobbar eller som precis fått ditt första jobb ska ha det bra på din arbetsplats

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela