Facket på sommarjobben

Under veckorna 26-28 gör LO-distriktet i Västsverige en turné i hela vårt geografiska område: Halland och Västra Götaland. Under sommarturnén besöker vi arbetsplatser med sommarjobbande ungdomar och informerar om rättigheter och skyldigheter på jobbet. Frågan om ungas löner och arbetsvillkor är alltid lika aktuell och intresset är stort år efter år.

Hallandsveckan inleddes i Halmstad

Publicerad 2015-07-07 11:15:56 i Allmänt,

Ännu ett nytt gäng uppsökare möttes upp för tredje veckan på vår turén. 23 personer från sex olika fackförbund och även 6 ungdomar från vårt ungdomsförbund/SSU va med, jätte kul! Trots att vi höll på att blås bort på Halmstad torg, så var vårt informationstält så välbesökt. Det var inte många minuter som vi stod ensamma denna dag, så himla kul. Bra möten och samtal, om jobb, hur man får jobb, glada pensionärer som berättade sina erfarenheter från facket, hedersmedlemmar och bara nyfikna semesterfirare som kom och gjorde knappar. Våra uppsökare hann med 142 arbetsplatser och det var inte mycket tokigheter eller utropstecken denna dagen vilken alltid är positivt. Inga nyheter kan också vara goda nyheter. Dagens bästa: va en inredningsbutik där vi träffade en 20-årig tjej som visste väldigt mycket om facket och berättade att hennes pappa jämt tjajtade om det hemma, men nu tyckte hon att det var bra när hon själv hade jobbat på olika ställen. Hon insåg att det är skillnade på hur man blir bemött och vilka förhållanden man arbetar under. Denna arbetsplatsen var schysst, all personal fick information och fick gå fortbildningar och kurser, till och med extra personalen. Detta är långt ifrån en självklarhet men det gör att man trivs på jobbet och att det var god stämning där. Dagen värsta: måsar är full av skit, detta fick en av våra uppsökare verkligen uppleva (han har en ny t-shirt idag)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

LO-distriktet i Västsverige

Vi vill att du som går i skolan och arbetar extra, sommarjobbar eller som precis fått ditt första jobb ska ha det bra på din arbetsplats

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela