Facket på sommarjobben

Under veckorna 26-28 gör LO-distriktet i Västsverige en turné i hela vårt geografiska område: Halland och Västra Götaland. Under sommarturnén besöker vi arbetsplatser med sommarjobbande ungdomar och informerar om rättigheter och skyldigheter på jobbet. Frågan om ungas löner och arbetsvillkor är alltid lika aktuell och intresset är stort år efter år.

Idag Halmstad, Hylte och Laholm

Publicerad 2015-07-07 16:27:47 i Allmänt,

Ett gäng rullade till Laholm där Lahomstidningen mötte upp dem och följde med på lite uppsökeri samt intervjuade dem. Några var i Hylte med omnejd och besökte även ett gårdscafe som saknade det mesta rättigheter. Arenahallen i Halmstad fick även besök av oss idag där de träffade ett 10-tal kommunla feriepraktikanter som hade det bra. Dagens värsta: en 14-årig tjej som satt utanför en affär och sålde jordgubbar helt själv mellan 9.00-18.00 utan rast eller avlösning. Ansvarade själv för pengarna och hon hade inget anställningsbesvis, så där var det många fel och brister! Dagens bästa: blev nog delad första plats för två olika besök i tältet, en kille som var väldigt intresserad och engagaerad för sin arbetsplats och undrade om inte vi kunde komma dit, de hade ca 40! Sommarjobbare och de flesta under 18 år. Han undrade om det fanns någon gräns för hur varmt det får vara på jobbet Dagens fråga: vi frågade en tjej i butik om hon va intresserad av att jobba heltid, finns det frågade hon då?!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

LO-distriktet i Västsverige

Vi vill att du som går i skolan och arbetar extra, sommarjobbar eller som precis fått ditt första jobb ska ha det bra på din arbetsplats

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela