Facket på sommarjobben

Under veckorna 26-28 gör LO-distriktet i Västsverige en turné i hela vårt geografiska område: Halland och Västra Götaland. Under sommarturnén besöker vi arbetsplatser med sommarjobbande ungdomar och informerar om rättigheter och skyldigheter på jobbet. Frågan om ungas löner och arbetsvillkor är alltid lika aktuell och intresset är stort år efter år.

Kärlek och engagemang på Facket på sommarjobben❤️

Publicerad 2015-07-09 18:26:21 i Allmänt,

Idag har det varit tvära kast av upplevelser för oss alla, från fruktansvärt taskiga arbetsförhållanden till glädje, kärlek och frieri. Jonas fick idag vara med och göra en knapp till en kille som han gjorde i smyg till sin tjej, som stod bredvid. Han skrev på sin knapp: Snart ska jag gifta mig med dig. När han lämnade tältet så hoppade han fram till henne och gav henne knappen och hon svarade JA! Så härligt att se och få ta del av andras lycka och glädje. En annan händelse av glädje, var nu när vi plockade ner vårt informationstält och jag skulle lägga ut dagens bild på Facebook. Då ser jag en statusuppdatering från en kille som vi träffade i förrgår i Halmstad. Han kom där fram till vårt tält och vi hade ett långt och givande samtal, om hur och vad man kan göra för att få det bättre på arbetet. Han var väldigt engagerad och angelägen om att det skulle hända något och sa att han kunde tänka sig att bli fackligt ombud på sitt jobb. Idag läser jag på Facebook att han har haft ett möte med arbetsgivaren ang arbetsmiljön på jobbet och att dom ska ta fram en handlingsplan samt att han ska följa upp detta! Från ord till handling, underbart man blir glad i hela hjärtat av människor som engagerar sig och tar tag i saker!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

LO-distriktet i Västsverige

Vi vill att du som går i skolan och arbetar extra, sommarjobbar eller som precis fått ditt första jobb ska ha det bra på din arbetsplats

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela