Facket på sommarjobben

Under veckorna 26-28 gör LO-distriktet i Västsverige en turné i hela vårt geografiska område: Halland och Västra Götaland. Under sommarturnén besöker vi arbetsplatser med sommarjobbande ungdomar och informerar om rättigheter och skyldigheter på jobbet. Frågan om ungas löner och arbetsvillkor är alltid lika aktuell och intresset är stort år efter år.

Dag 4 var i Borås å vilken dag det blev!

Publicerad 2015-06-25 23:47:51 i Allmänt,

Ett nytt skönt gäng med 17 uppsökare mötte upp i Arbetarrörelsens hus i Borås, för information och genomgång inför dagens uppdrag. 6 bilar for iväg åt olika håll i och utanför staden till Viared, Dalsjöforss, Gånghester mm. Vårt informationstält slog vi upp på Stora torget där det rådde en hel del aktivitet och engagemang inför årets första Sommar Torsdag på stan, då Norlio & KKV skulle spela. Så idag var vi inte själva om att sprida information om sin verksamhet/organisation, bland annat så var brandmän på plats och visade hur man släckte eld på en brinnande person/docka mm. Våra uppsökare träffade massor med sommarjobbare idag på flera olika arbetsplatser, både i Knalleland, Djurparken och inne i centrala Borås. Ett gäng va nere i Mark, Kinna/Skene där det också fanns en hel del sommarpersonal. Alla dessa möten resulterade i många bra samtal, som i sin tur ledde till att vi idag fick 9 nya medlemmar till facket, så kul! Men dagens mest oväntade händelse och superbonus (förutom att solen sken) måste ändå varit när en av våra uppsökar blev erbjuden ett nytt jobb på en av arbetsplatserna hon besökte och ska dit på anställnings intervju imorgon! Hon blev uppsagd från sitt jobb igår och erbjuden ett nytt idag, tja vad säger man... Facket på sommarjobben är fantastiskt! Eller rättare sagt, vi har helt otroligt bra och duktiga uppsökare!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

LO-distriktet i Västsverige

Vi vill att du som går i skolan och arbetar extra, sommarjobbar eller som precis fått ditt första jobb ska ha det bra på din arbetsplats

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela