Facket på sommarjobben

Under veckorna 26-28 gör LO-distriktet i Västsverige en turné i hela vårt geografiska område: Halland och Västra Götaland. Under sommarturnén besöker vi arbetsplatser med sommarjobbande ungdomar och informerar om rättigheter och skyldigheter på jobbet. Frågan om ungas löner och arbetsvillkor är alltid lika aktuell och intresset är stort år efter år.

Falköping, Tidaholm, Strömstad, Svinnesund och Norge...

Publicerad 2015-06-30 23:36:56 i Allmänt,

Idag har vi haft en toppendag på flera olika sätt, solen har strålat, vi har fått hjälp av våra norska LO-kollegor med uppsökeri och vi har tillsammans träffat mängder av ungdomar. Bohuslänsgänget fick idag förstärkning av tre personer från Norska LO, som också genomför sommaruppsökeri, fast där heter det "Sommarpatrullen". I Strömstad är det många norska ungdomar som sommarjobbar och även turistar så det var jätte bra att ha med oss våra Norska vänner. De kunde svara på frågor och ge information om vad som gäller på hemmaplan för de norska ungdomarna. Idag har vi besökt många arbetsplatser som inte haft kollektivavtal och det har märkts på flera sätt tyvärr. Skaraborgsuppsökarna har besökt 125 arbetsplatser i Falköping och Tidaholm. De har varit på allt ifrån förskolor, kyrkogårdar, butiker men det har inte varit så många sommarjobbare de träffat på men bra möten med ordinare personal är inte fel.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

LO-distriktet i Västsverige

Vi vill att du som går i skolan och arbetar extra, sommarjobbar eller som precis fått ditt första jobb ska ha det bra på din arbetsplats

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela