Facket på sommarjobben

Under veckorna 26-28 gör LO-distriktet i Västsverige en turné i hela vårt geografiska område: Halland och Västra Götaland. Under sommarturnén besöker vi arbetsplatser med sommarjobbande ungdomar och informerar om rättigheter och skyldigheter på jobbet. Frågan om ungas löner och arbetsvillkor är alltid lika aktuell och intresset är stort år efter år.

Vecka två startade på två ställen...

Publicerad 2015-06-30 00:25:47 i Allmänt,

Denna veckan kör vi parallellt med uppsökeri i både Bohuslän och Skaraborg samtidigt. 23 nya uppsökare möttes upp i Folkets hus i Lysekil för genomgång inför veckans arbete. Samtidigt samlades 11 uppsökare i Skövde där de laddade för sin vecka på Västgötaslätten. Mer är 300 arbetsplatser fick besök av våra uppsökare idag och mängder med bra möten blev det. På en restarang i Lysekil träffade våra uppsökare en kille som var 20 år och sommarjobbade där, våra uppsökare frågade om det fanns kollektivavtal på hans arbetsplats? Självklart svarade han direkt, annars så hade jag inte jobbat här, sa han bestämt. Ett högst ovanligt svar att höra från en sommarjobbare, men väldigt härligt att höra. Skaraborgs gänget besökta idag Skara sommarland, där fanns det givetvis mängder med sommarjobbare som dom pratade med och delade ut informationsmaterial till. Dagen flöt på utan några större anmärkningar eller händelser och informationstältet var inte särskilt välbesökt, de var få människor som var ute denna grå ruggiga dag. Ser fram emot morgondagen, då kommer solen har vi hört!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

LO-distriktet i Västsverige

Vi vill att du som går i skolan och arbetar extra, sommarjobbar eller som precis fått ditt första jobb ska ha det bra på din arbetsplats

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela